Aamusta naksun kanssa, samaa treeniä, pennuille alustaa.

Latzi - Selkeästi nyt juoksut sekoittaa raasun päätä liiaksi ja tehtiin vaan treeniä mistä naksahti helpommin ja sai palkata, hyvin kyllä tarjoaa ainakin sitä steppausta, en usko että niinkään hahmottaa -vielä- mitä haen takaa, vahingon kautta lähinnä onnistuminen. Mutta hautumaan, sitten kun on taas aivot kunnolla messissä juoksemisten jälkeen saadaan paremmin treenattua.

Esta - Näpsäyttää jo melkoisen hyvin alustaa tassullaan, vaadin edelleen vain yhtä, kunhan etutassu osuu. Tuli vaan huomattua kun pidän alustaa edessäni istuessani sohvalla, Esta hakeutuu enemmän siihen läheisyyteen (mikä oikeastaan oli tarkoituskin alkuun) ja samalla napsauttaa tassulla maassa olevaa pientä pahvinpalaa, Sannille aikanaan opetin kosketuksen kepillä. Esta helposti saattaa tarjota istumista ja tassu koskee pahvia *naks*, tai hypähtää ilmaan ja laskeutuessaan koskettaa pahvia *naks*, sitä vaan tietenkin miettii kuinka kauan tämmöinenkin on ok, mutta hei, aloitettiin vasta eilen, tehdään vaan riemunkeltaista paffia tutuksi.

Pisama - Tuijotti mua hölmönä pitkän tovin, lopulta poistui takavasemmalle ja heitti lonkalleen lepäämään. Aloittakaamme tämän neidin kanssa siis jostain helpommasta ja ainakin jostain, missä ei itse tarvitse aktiivisesti tarjota. Ilonan jätin väliin.

Iltapäivällä kokeilin vielä Estan kanssa ja muutin aavistuksen levyn paikkaa, Esta satunnaisesti haki myös sivuun mutta enemmän otti askeleita eteen-taakse tyylillä kokeillen, mistä naksahtaa ja napsu lentää. Aktiivisesti kuitenkin tarjoaa ja on kiinnostunut, häntäänsä paljon heiluttelee samalla.

-----

Temputusta pyörimisen osalta jälleen

Esta - Pyörähtää nopeasti, jopa ilman namiohjausta, nostan kyllä namin Estasta yläviistoon ja teen aloitusnykäyksen, lopun hoitaa pentu itse. Välillä oikein ponkaisee vauhtia ja pyörähtää piruetilla.

Pisama - Pyörähtää jo hitaasti namia seuraten, suostuu siis kiertämään itsensä ympäri mikä on jo saavutus kun vrt eiliseen. Pisaman juoksuista ei ole kauaa, muutama viikko, veikkaan senkin vaikuttavan tekemisen haluun, ei tuo sentään näin laiska vätys ole, vaikka vähän hitaalla toisinaan käykin.

Latzi - Namia seuraten suorittaa tempun hienosti, kaipaa kuitenkin edelleen tukea, ei lähde kiertämään jos en opasta tarpeeksi. Isoksi koiraksi tekee tempun kummiskin suht nopsaan, ei siinä kauaa mene kun vetää itsensä aivan sykeröksi.

Ilona - Tuttu huttu, tykkää, pyöriipyörii.

-----

Varsinainen kohokohta, sain viimein -meinasin kirjoitttaa vedettyä..- käveltyä jäljet pennuille, jätin koirat hiekkakuopan reunalla autoon odottamaan niin että näkivät, kun kaivoin namit laukusta ja tein tienpätkän molemmin puolin varmaan jotain 15m pitkän jäljen minkä askelsin kokonaisuudessaan (kenkää toisen perään) ja laitoin namuja joka toisen askelman alle. Kanervasammalmättäiden päällä menin.

Esta - Pääsi ensimmäisenä ensimmäiselle jäljelle, näytin alun mitä olin tampannut enempi (ei taida olla tarpeellista, saati edes 'sallittua' tässä jäljenmuodossa?), siinä muutamat namut enempi. Eteni hyvin jäljen toiselle namulle palaten kuitenkin haistelemaan alkutamppausta, näytin suuntaa sinne missä jo kävikin ja tonki toisen namin paikkaa pienen tovin ja sitten lähti varman oloisesti seuraamaan jäljen päällä namilta toiselle, löytäen lopulta myös lopputamppauksen missä enempi syötävää. Loistava suoritus nelikuiselle jonka kanssa nenäharjoituksia ei ole vielä tehty!

Latzi - Toisena jäljestämään toista jälkeä. Ok, siinä kun Estan pystyi ottamaan suoraan autosta _ennen lenkkiä tekemään keskittymistä vaativaa harjoitusta, Laraa ei sitten tainnut pystyäkään. Sain vietyä suht rauhassa innosta hihkuvan (sentään hiljaisen) tulevan jäljestäjän, näytin alun mistä Lara hohmaisi namit naamariinsa jättäen osan vielä maahan makoilemaan, sitten alkoi sähläys, mitäsittenmihinsitten, missämuut, mennäänjo. Rauhaa maahan ja uudelleen yritys, näytin alun ja kehoitin tsekkaamaan jäljen suuntaan, pikainen nuuhkaisu ja rynnistys kohti suuntaa x, mikä lie, stoppi pelille ja autoon jäähtymään. Juoksu ja jälki. Joo ei.

Pisama - En meinannut sprinkkuja tähän sotkea kun eivät pk-puolelle ole menossa koskaan mutta jäljen siellä ollessa ja Estan odotellessa (en muutenkaan veisi pentua jäljelle mitä on jo poukkoiltu), vaihdoin Laran Pisamaan. Pisama on mejässä startannut muutamia kertoja, siten mietinkin, miten tämmöinen namikuja vetää puoleensa. No ei kauaa nokka tuhissut, näytin alun, sanoin jälki, ja oltiinkin jo lopussa.

Esta oli koko tämän Lara - Pisama operaation puussa hihnasta kiinni ja odotti hiljaa. Välillä steppaili ja ihmetteli että hei, minun jälki? Toissapäivänä Esta oli mukana Alman näyttelyjutuissa (tuomarikollegio), kevythäkissä, ja piippasi. Lopulta kirkui kuin päätä olisi viety. Tuskanhiki meinasi nousta, äänekäs tolleri, mummonsa oli hyvin hiljainen odottelija/ työskentelijä. Aivan ihana huomata että mekastaminen taisi liittyä enempi kevythäkkiin, aika nopsaan jouduin pienen sinne jättämään.

-----

Reipas tunti juoksentelua hiekkakuopilla. Otettiin istumista, maahanmenoa (pentujen kanssa), tassua ja vapaata hengailua, kepin perässä juoksemista! Ai että lauma nautti, Serafina teki kuopan pohjalla hiekkakakkuja ja linnoja kun minä sähläsin ympäristössä ja vain katselin kaunista laumaani. Osaa ne olla niin hienoja, sieviä.

-----

Jäljen suhteen tauko (ei olla vielä aloitettukaan niin jo tauko) Latzin kanssa, antaa juoksujen ja hormonisekamelskojen mennä reilusti ohitse. Estan kanssa voi jälkeä jo pidentää, mutta edelleen askeltaa koko matkalta ja namia reilusti. Pisamaa suotta sotken tuohon mukaan koska tarkoitus on vielä kisata mejässä, Ilonalle voi huvin vuoksi joskus kokeilla, tuskin enää voivottelemaan menee mejän pariin, meidän vanhus.

Verijälkikin pitäisi vetää, että saavat pennut edes hajun tutuksi, jättää sitten hautumaan talven yli. Jossain olikin kysymys mitä itsekin mietin; pystyykö pk-jälkeä harjoittelemaan talvella? Meneekö koira sekaisin jos askeltaa jäätyneen, huurteisen maan?