Upea treeni-ilta taas, Kösti on aivan luonnonlahjakkuus, into agilityyn kasvaa koko ajan, tänään esteitä suoritettiin yksikseenkin jos unohduin höpisemään kouluttajan kanssa. (mielellään ei mitään ylimääräistä säntäilyä mutta jos nyt haluaa lähiputken mennä namun toivossa tai hypätä matalan riman yli niin se kakaralle sallittakoon)

Takaakiertoa muistuteltiin mieleen, hyvin sujui alkuun kun lähetin vaan paikaltaan, molemmin puolin (pitää itse vaan muistaa sitä 'väärääkin' puolta harjoittaa ettei aina vaan tokopuolta), mutta katsos keppanaa kun otettiin U-putki mukaan alkuun niin johan tuli hetkellinen stoppi, siihenkin sain selityksen pian, onneksi on kouluttaja ja sen silmät, käskin Köstin kiertää en_mitään, seisoin sillä tavoin siivekkeen edessä ettei koiran näkövinkkelistä ollut sinänsä mitään kierrettävää, kun muutin asentoa enemmänkin riman eteen niin johan kierrettiin taas kummasti.

Rengasta muisteltiin toisella harjoituskerralla, voisi sanoa että yksi lempiesteistä, otin omatoimisesti pian siihen mukaan takaakierron hyppyesteellä ja siitä suoraa linjaa renkaalle, valssasin väliin. Molemmin puolin säntäys vaan, rengas oli kuin palkka takaakierron jälkeen. Tässä kun jäätiin pohtimaan kouluttajan kanssa erinäisiä asioita (mitä aiemmat harrastuskoirat on tehneet etc.), Kösti hyppäsi sen takanaolevan hypyn, siitä seuraavan hypyn ja ampaisi vielä läpi pitkän putkenkin, sitten tuli kyselemään että mitäs nyt, mitäs nyt, saisiko namin, eikö.. ja sama uudestaan.

Kolmannella kerralla neljän esteen sarja. U-putki, valssilla hyppy, muutaman askelluksen päässä 180' hyppy ja rengas. Vauhti oli mieletön ja ah, lopussa oleva rengas oli taas niin mieletön palkka, tosin, kyllä nakkikin maistui.

Omatoimisesti otettiin takaakiertoa, putkea, näiden yhdistelmää ja keppejä (puolikkaat), sekin meni kuin olisi useinkin tehty, hakee hienosti oikeaa väliä, pujottelee käsiavulla nopsaan perässä. Ihan mieletöntä kun on noin palavasti syttyvä koira, tekee täysillä, tekee innolla. Omatoimitreeninä vielä agin ulkopuolelta istumista ja maahanmenoa, seuraamisen paikkakin on loksahtanut, imussa tulee vierellä, sitä vaan enempi vahvistamaan.